Cikkek / Horgászkiállítás a HIT csarnokban 2011

2011-03-07 00:17:26 • kiállítás

Sajnos elég rossz szájízzel indultunk neki a pénteki pesti útnak. Nem engedték meg hogy forgassunk, jobban mondva ez volt az utolsó döntés. Csütörtök délután még úgy nézett ki hogy minden rendben, majd kaptunk egy telefonhívást hogy mégsem forgathatunk.

Nem hagy nyugodni az érzés, hogy ez kevésbé a forgatás mint a Halzóna ellen szólt, de hát ilyen az élet. Úgy gondolom a tavalyi Fehovás cikkem megtette a hatását és egyre kevésbé kívánatos az efféle vélemény nyilvánítás. Pedig jó lett volna pár interjút készíteni, elbeszélgetni látogatókkal... na majd megyünk oda kamerával ahol szívesen látnak minket.

Na de nézzük mit láttunk a kiállításon. 
A már szokásosnak mondható kialakítással találkoztunk volt egy kiállító és egy árusító rész. A szokásosnál levegősebb volt a kiállító rész látszólag kevesebb kiállítóval, de látogató volt szépen. A néhány alap nagykeren kívül (spro, nevis, perfect, starbaits, milo, trabucco, kkarp, haldorádó...) jelen voltak Magyarország etetőanyaggyártói és pár kisebb cég.

 

Megjelent Magyarországon is a Brichi aprócikkpalettája amit már Ausztriában is láttunk.

 

Olyan dippekkel találkoztunk amik már látszólag inkább a horgászoknak mint a halaknak készültek az ember már szinte bele akart harapni. Ha nincs kapás érdemes szagolgatni, hihetetlen jó illatuk van.

 

Pelletek terén úgy néz ki a csomagolás kezd most előtérbe kerülni, ha már nehéz mit kitalálni. Nem kis pénzért kínálja több cég is a dobozos pelletet, illetve az úgynevezett pellet-packet, amiben nem csak a pellet található meg hanem a különböző kiegészítők is. Kíváncsian várom a következő fejleményt.

 

Már régóta piszkálja a fantáziánkat a legyezés. A kiállításon nem csak légykötés bemutatót láthattunk hanem ki is próbálhattuk a legyező mozdulatokat. Eléggé viccesek voltak az első kísérleteink :)

 

Ugyan annyira nem szoktam figyelni a rakós botokat, de idén mintha kevesebb lett volna kint, viszont ami pozitív, hogy természetesen most is kézbe vehettük őket.

 

Shimanoval nem igen találkoztunk, de azért orsó volt szép mennyiségben a kiállításon. Aki elég pénzt vitt magával az még egy Basia-t is haza vihetett :)

 

A KKarp standon felfedeztünk egy Krusha-t, ami a már ismert Korda termék egy új verziója. Elsőre szembetűnőek voltak a fém tüskék a termékben. Azt hittem alumínium, de az eladó kioktatott hogy rozsdamentes acél mert hogy fogja a mágnes. Acél az ugyan lehet de rozsdamentes nem ha fogja a mágnes. Elmondása szerinte ez azért jobb, mert akár a tigrismogyorót is szét lehet vele törni amit a Korda nem tud.. Hát nem tudom, kemény pelleteket törtünk a Korda-val is és ne feledjük műanyagból ekét is készítenek :)
Amikor azt mondtam, hogy nem látom sok értelmét az volt a válasza, hogy azért mert nem értek hozzá... miután ezt még egyszer elismételte, inkább ott hagytam mielőtt komoly vita lett volna. Na kérem ez ám a stílus....

 

Ennél többet nem igazán tudok írni a kiállításról, természetesen ott voltak a szokásos termékek, legyen az egy radar vagy csónakmotor, pár sátor, horgászfelszerelések.... de igazán semmi extra. Beszéltem pár emberrel és mindenki azt mondta hogy kisebb volt és sajnos hiányzott pár jelentős márka.

Ami még nagyon érdekes hogy pár nagykeres ismerősöm azt mondta, hogy a Fehovára idáig 6 horgászkiállító jelentkezett. 
Ez egy intő jel, nem tudom merre megyünk de sajnos az irány nem túl jó. Összességében szerintem elmondható, hogy a Pontyshow volt az elmúlt időszak egyik legszínvonalasabb kiállítása Magyarországon.

Honyák Gábor

Szólj hozzá

Pite
2011-03-08 11:58:42
Sziasztok,
Csak azokat a johiszemu embereket sajnalom, akik penzt, es idot aldoztak arra, hogy megnezzek a kiallitast. En szemely szerint olvastam a Gabor korabbi irasat a HIT-rol. Nem hinnem, hogy megnezem mit vesztegetnek csiliardokert. Egyebkent hetvegen MERENYE negy napra. Szurkoljatok!!!!

Honyák Gábor
2011-03-08 01:15:02
Sziasztok!

Igen Laya most már vagy 3 éve nem állítunk ki a Hit-en és idén már a Fehovára se megyünk. Nagyon sajnálom, mert mindig vártuk egy élmény volt, beszélgettünk az emberekkel esténként barátok körében söröztünk és terveztük az évet... Schönek Tibi barátom fogalmazta ezt meg jól, mi elmegyünk és jól érezzük magunk és nem kényszerből vagyunk ott.

Lényeg a lényeg idén nem megyünk, aztán majd kiderül hogy alakul a jövő. Az egyik legbosszantóbb dolog az volt, hogy kedvezményeket igénybe véve 2010-ben az Efttex-re olcsóbb lett volna egy stand mint a Fehovára :))) és a két kiállítást azért nehéz összehasonlítani.

Az a baj, hogy míg világ a világ addig az érdekek lesznek a meghatározóak. Látszólag amikor vagy 10-15 évvel ezelőtt a Fehován csak 2-3 horgász kiállító volt az is jó volt... akkor minek a felhajtás.
Szerintem igazán jó akkor volt amikor elkezdték fellendíteni az egész horgász részleget... 2006-2007 két igazán jó Fehova volt, remélem még lesz hasonló.

A Hit-el kapcsolatban Tibi hozzászólásának első mondatában mindenre megadta a választ.

Üdvözlettel
Honyák Gábor

B.Attila
2011-03-07 20:51:45
A beharangozó is arról szólt, hogy "Horgászsport Szakkiállítás és Vásár". A kereskedők többsége nem is titkolta, hogy ő a vásárra készült és kereskedni (pénz keresni)akar.
Nekem is zavaros volt az egész. Találkoztam barátokkal, ismerősökkel, elbeszélgettünk és próbáltam érdekes dolgokat felkutatni kevés sikerrel.
Arra mindenképp jó egy ilyen kipakoló bazár, hogy különböző feliratú termékeket egy helyen tudtam összehasonlítani, vagy az eddig csak névről ismert termékeket figyelmesen megvizsgálni, ha megtalálom a vásárban...

Pető György
2011-03-07 20:44:31
Én is kint voltam , vásárolni is akartam, de csak pár dolgot vettem.
Volt egy bojlis ágy táska 4500.-ért kirakva, gondoltam megveszem mert egyszerre belefér a bojlis székem és a matracom is.
Erre a srác azt mondja, hogy az csak ággyal együtt van. :)
Mondom okés add annyiért ággyal együtt, hisz csak egy ár volt ráírva.
Erre megnézte és téééényleg külön is meg lehetett venni, így is tettem, durva jó ennyiért, mindenem belefér és vállon cipelhetem, jó strapabíró!
Sajnáltam a nagy neves horgászokat, Christian Schlott, Ladányi Tamás, az SBS-es fiúk úgy álltak ott mint bálám szamara , alig mentek oda hozzájuk.
A pellet packokat én is nézegettem, de kilónként ennyit kérni érte......lehúzás a javából.
A Fehováról sok rosszat hallottam, úgyhogy azért már nem adok ki pénzt.
De nem baj, lassan jön a jó idő, nem nézni kell, csinálni! :)

LAYA
2011-03-07 20:08:04
Szerintem is nagyon banán volt a kiállítás. Tavaszi nagy bevásárlást ide terveztem, de végül egy forintot sem költöttem. Kedvenc márkáim egyáltalán nem voltak kint. Pontyshow tényleg sokkal színvonalasabb volt. Csodálkoztam is, hogy a Spikebaits -et sem láttam a kiállítók közt :) ha jól emlékszem régebben mindig kint voltatok nem?

Tibi
2011-03-07 19:32:56
Sziasztok!

Én azt vettem észre, hogy kis túlzással 3-4 márkáé volt területben az egész csarnok. Nem tudom észrevettétek-e hogy például a spro-nevis stand mekkora volt, míg a Maver egy kis sufniban volt ahova kb. 5 ember fért be egyszerre. Pedig egy Maver szerintem sokkal előrébb van minőségben mint egy nevis, és a spro cuccok nagy része. Szerencsétlenek tele voltak rakósbotokkal, de mit ér ez, ha nem tudják összerakni.
Ezt a pellet és bojli darálót néztem én is, és az az igazság hogy hihetetlen hogy mi mindent kihasználnak hogy lehúzzák az embert. Nemcsak a darálóról van szó, hanem rengeteg cuccról. Kezdve a zselé bojlitól a 839 fajta ízű pelletig.

üdv.: Tibi