Hírek / Megtörtént a visszatelepítés Móron!

2010-10-25 20:35:14 • vízparton, érdekesség, telepítés

 Az idei árvizek sok fejfájást okoztak Európa szerte és sajnos ebből kijutott a móri 2-es tónak is. Nagy szerencse a szerencsétlenségben, hogy az 1-es tó sok halat megtartott, talán az akadók végett... lényeg a lényeg mozogtak benne a nagytestű pontyok de senki sem tudta, hogy mennyi hal van a tóban egészen a hétvégi lehalászásig.

A hétvége során (okt. 23.) átkerültek az átmeneti otthonukból ismét a 2-es tóba. Szepitől a következő adatokat kaptuk a lehalászást követően:

"A mai lehalászás során visszakerült összesen 93 mázsa ponty 4-15 kg-ig, melyből 78 db 10 kilót meghaladó 12,5 kg-os átlagsúllyal; továbbá 21 mázsa amur 7,48 kg-os átlaggal a tóba. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a nagytestű (15 és 20kg feletti) pontyok egy része elúszott az árral. Ezek pótlása hamarosan megtörténik. Hatalmas mennyiségben maradt 5-15 kg-ig ponty, melyek mától újra a II.-es tóban várják a Horgászokat

Ezúton köszönöm meg Horgásztársaim megértését, akik tudomásul véve a természeti csapás okozta károkat mégis minket választottak szórakozásuk, kikapcsolódásuk helyszínéül. Sok szeretettel várjuk a már nálunk horgászó sporttársakat és leendő új pecásokat az év hátralévő részében. Szívesen látunk mindenkit a Móri Ezerjó-tó partján kellemes időtöltésre. Tegye meg Ön is, töltődjön fel nálunk a nemszeretem hidegek beállta előtt."

 

Szólj hozzá

Gumbér Dániel
2010-11-02 11:24:38
Sziasztok.

énis láttam a telepíttés egy részét mert aznap pont az eggyik barátmmal metünk mórra pecázni. meglepő volt az egész, aznap fogtam egy 18,6 kg os és egy 15 kg os pontyot is az 1\1 es álláson. nagy élmény volt.

Üdv:Dániel

Osprey
2010-10-26 00:19:48
Ej, de szép a legalsó kép jobb oldalán lévő nyurgaponty! :)

Örülök, hogy végre visszakerültek a halak a horgásztóba! Legyünk őszinték... nagyon hiányoztak.

Kár, hogy a kapitális példányok leúsztak az árral! :(

Jut eszembe...

Kedves Gábor!

Mikor kerül fel az oldalra a pár héttel ezelőtti horgászatotok beszámolója, amikor az I-es tavon csónakból és partról is vallattátok a vízet?

Egyáltalán milyen napot zártatok akkor?

Üdv: Osprey