Damilteszt - 1. rész

2010-01-21 13:40:25 • damilteszt, teszt
hozzászólások: 20
 szavazatok: 134

Damilteszt - 1. rész

A Halzónán talán még nem is volt olyan tesztelés ami ennyi előkészületet és ekkora technikai hátteret ígényelt volna mint a damilteszt sorozatunk. Már vagy 1 éve elkezdtük az előkészületeket, összegyűjtöttük a damilokat és lebeszéltük a beméréseket. Nagy öröm számunkra, hogy egy olyan damiltesztet mutathatunk be a Halzónán amely a maga formályában szinte egyedülálló a horgásziparban. A teljesség igénye nélkül csak néhány márka akiknek a damiljait tesztetük: Sufix, Stroft, Byron, Gardner, TF Gear, Stren, JRC, Sarfix... Az első részben láthatjátok a technikai hátteret és 8 damilnak a teszteredményeit. Jó szórakozást a videóhoz!

Szólj hozzá

Varga Tamás
2011-04-15 23:28:37
Sziasztok!
Csak egy apró észrevétel: van a STREN Stamina zsinóron átmérő feltüntetve, a hossz alatt. 0,013'' avg. dia. (average diameter - átlagos átmérő) ami egészen pontosan 0,3302 mm.

Tamás

Honyák Gábor
2010-02-01 11:21:05
Szia Gábor!

Remélem már érzékelhető számodra is, hogy új szereveren van az oldal és elég komoly sávszélesség társul hozzá. Örülök, hogy tetszik az oldal és várjuk a Te ötletedet is, hogy miket hiányolsz az oldalról, mert nemsokára átalakítjuk ismételten az oldalt!

A bojlikészítéses sorozatot második részét a héten azaz feb 2.-án éjjel rakjuk fel.

Üdvözlettel
Honyák Gábor


Giczei Gábor
2010-01-26 15:03:10
Nagyon jók a tesztek.Abszolút kezdő vagyok,rengeteget segítenek a videók.Nagyon várom az akadásmentes szervert..,és a bojlikészités folytatását4

jampi79
2010-01-26 14:03:39
mikor folytatyátok a bojli készités következö részét

Honyák Gábor
2010-01-25 23:00:35
AZ ELMÚLT IDŐBEN EGYRE TÖBBEN LÁTOGATJÁK OLDALUNKAT ÉS EZT KÖSZÖNJÜK, ÍGY LÁTSZIK MUNKÁNK NINCS HIÁBA! EZZEL PÁRHUZAMOSAN FELVETŐDÖTT EGY PROBLÉMA, SAJNOS A JELENLEGI SZERVER ILLETVE SÁVSZÉLESSÉG NEM BÍRJA A MEGNÖVEKEDETT LÁOGATÓSZÁMOT, EZÉRT KÖLTÖZTETJÜK AZ OLDALT! TERMÉSZETESEN ADDIG IS LÁTOGATHATÓ AZ OLDAL ILLETVE A FILMEKET IS MEG TUDJÁTOK NÉZNI! A KÖLTÖZÉST KÖVETŐEN (REMÉLJÜK EGY HÉTEN BELLÜL) FELGYORSUL AZ OLDAL!

RÁADÁSÚL A KÖZELJÖVŐBEN ÁTALAKÍTJUK A HALZÓNÁT, ÍGY HA BÁRMI VÁLTOZÁST SZERTNÉTEK VÁRJUK LEVELETEKET ÉS AMENNYIBEN HIBÁT ÉSZLELTEK KÉRJÜK JELEZZÉTEK!

KÖSZÖNJÜK, HOGY VELÜNK EGYÜTT DOLGOZTOK AZ OLDALON!


Honyák Gábor
2010-01-25 18:27:51
Sziasztok!

Örülök, hogy tetszik a videó és egyben próbálok a felvetődő kérdésekre válaszolni.

Azt még nem tudom pontosan, hogy mikor rakjuk fel az oldalra a következő részt, mert az elmúlt időben jónéhány sorozatot indítottunk amelyeket szertnénk folytatni (gyakorlatilag meg is vannak a 2. részek), úgyhogy még nem döntöttük el, hogy melyik sorozat második része kerül fel az oldalra vagy éppen milyen más új filmet töltsünk fel.

Számítottunk rá, hogy nem lesz egyszerű ez a szakítóvizsgálat, mert valóban teljesen igazatok van abban, hogy minden szerelékben található gyakorlatilag csomó. Az első gondolatunk az volt amikor tervbe vettük ezt a tesztelést, hogy jó lenne mindeféle ködöket eloszlatni, mert sok damilra irreális szakítókat írnak rá és vannak zsinórok amelyeket meg megmosolyognak mert a 30-as damil pl idézőjelben csak 6 kg-ot bír. Míg a másik XY 30-asra meg ráirnak 12kg-ot amit valójában nem tud de az emberkének (vásárlónak) megnyugvást okoz, hogy a látszólag erősebb zsinórt vette meg. Egyrészről a szakító nem minden másrészről lassan nem ártana tudomásúl venni, hogy egy 30-as zsinórtól pl 12 kg-os szakító irreális.

Tehát azért csináltuk csomó nélkül mert első körben a gyári értékekkel szerettük volna összevetni a mért adatokat. Sajnos arról nincs információm – ugyan próbáltam utánajárni – hogy a JRC milyen adatot ad meg (csomós vagy csomó nélküli szakítót), se a dobozon se a dobon nem találtam erről infót és a katalógusban se írtak róla. Vagy fejezzük ki úgy magunkat, én nem találtam!

Tervezünk csomós tesztet is, de ez egyben számos problémát vet fel. Talán evidens megoldás az lenne, hogy egy sima csomót kötünk a damilra és a gépet úgy állítjuk be, hogy a csomó kb középen legyen. Ez ugyan mutatja, hogy egy csomó mennyire befolyásolja a szakítót, viszont ez csak egy sima csomó a damilon!
Valójában a horgászatban ilyet nem használunk, de számos más csomót és azok különbözően befolyásolják a szakitószilárdságot, az egyik jobban gyengíti a másik kevésbé....
De egy komplikáltabb csomó esetében gyakorlatilag lehetetlen garantálni, hogy a csomó mindig ugyan úgy rendeződjön, innetől kezdve az eredmények is tévesek lehetnek. De ezt természetesen ki kell próbálni a gyakorlatban! Mi lenne ha pl kötnénk egy damilból 5 ugyan olyan csomót, valyon mekora lenne a szórás a szakításnál ? mennyit számítana a csomórendeződés ???? ezt majd kipróbáljuk!

Üdvözlettel
Honyák Gábor