Matchbotozás - 2. rész, a szerelék összeállítása

2010-02-10 01:09:16 • matchbotozás, horgászat
hozzászólások: 19
 szavazatok: 179

Matchbotozás - 2. rész, a szerelék összeállítása

A matchbotos sorozat második részében lépésről lépésre bemutatjuk egy komplett szerelék összeállítását. Láthatjátok az úszók különböző rögzítésétének módját és beszélgetünk az olmozásnak és az előkének a jelentőségéről. Jó szórakozást a videóhoz!

Szólj hozzá

Pont O !
2010-03-12 17:31:37
Facan !!! :))

Ballack
2010-02-20 19:02:11
Még egy megjegyzésem, amit mindenkinek ajánlok, aki "kis" autóval rendelkezik. Nálam nagyon bevált a tetőcsomagtartó, illetve, ha hosszabb úrára megyünk akkor az utánfutó bérlés. Napi 1-2 ezer Ft-ot szerintem az megér, hogy megóvjuk felszerelésünket.

Mindenkinek görbüljön a bot!

Ballack
2010-02-20 18:58:15
Kedves Szecsó!

Első bojlis botjaim 3 részesek voltak, viszont az utóbbi két évben már kizárólag 2 részes botokkal pecázom. A 3 részes botjaimat kezdő bojlisként vásároltam anno 2 db 3lbs ET president carp-ot 3 rész 390cm. Hát mit mondjak? számomra és ezért ne dobáljon meg senki, amikor először horgásztam 2 részes botokkal, akkor azt éreztem fárasztáskor, hogy sokkal könnyebb, gördülékenyebb Megmondom miért: nagyon sokat jelent az, hogy egy botnak 1 vagy 2 illesztési pontja van. A 3 részes botokat a 2 illesztési pont jóval merevebbé teszi a stucnis illesztés miatt. Nekem soha nem volt olyan tapasztalatom, hogy egy 3 tagú bot egészében hajoljon fárasztáskor. Tapasztalataim szerint legtöbbet a legfelső tag dolgozik, míg a 2 részes botokkal már többször volt szerencsém átélni, hogy az egész bot, beleértve a nyélrészt is dolgozik.

Még egyszer hangsúlyoznám, hogy ez az én véleményem, tapasztalatom.

Üdv, BallackKérdésedre válaszolva kifejteném véleményemet a 3 részes botokról. Első b

Zakhar Zsolt
2010-02-17 08:48:25
Sziasztok!

Nekem 2 db 3lb 3,6m Spro Royalty Carp botom van, körülbelül másfél éve használom és nagyon elégedett vagyok vele. Fárasztáskor és dobáskor is megfelelően működik és 15.000-ért vettem, de még most is 19 alatt van. Külsőre is szép, karcsú és egyedi a nyélborítása is, amitől kényelmes is. Negatívumként egyenlőre annyi, hogy hamar kopnak a feliratok, de talán ez minden Spro botra jellemző. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom, 6 db Spro bojlis bot után. Először én is olcsóbbat vettem, de hamar le kellett cserélnem. A gyűrűk méretei talán kisebbek, mint az átlag, remélem Szilárdék letesztelik, hogy ez mennyiben befolyásolja a dobást. B akciósnak van feltüntetve, de a horgászboltban állítják, hogy C. Nagyon jól működik a hal alatt, nagyobbaknál szinte érezni, hogy a nyél is dolgozik. Talán tényleg határ eset. Viszont dobáskor is kellően gerinces. Okuma Longbow van rajta ezért nem nagyon szoktam 100 m felé horgászni, így a távdobásról nem tudok nyilatkozni. Remélem egyszer bekerül a tesztekbe, mert nagyon kiváncsi vagyok a határaira és ez tényleg egy megfizethető árú bot. Persze ez mind egyéni vélemény és soha nem horgásztam még Triballal vagy Fox-szal, de valószínűleg sokáig nem is fogok.

Üdv. Zsolti

Gróf Norbert
2010-02-16 16:16:47
Sziasztok!

Szilárd nagyjából leírta amit az előző hsz-emben nem tudtam leírni, mert siettem. Egy-két dolgot még hozzátennék:
1. Háromrészes botot, max. akkor vennék, ha nagyon megoldhatatlan a szállítás kérdése. Eleve egy toldással több, ami gyengíti a bottestet, és sokkal szebb "íve" van egy kétrészesnek. Nekem sincs nagy autóm (sőt nem is az enyém:)), de le lehet dönteni a hátsó ülést, és máris megoldott a szállítás.:)
2. Személy szerint nem szeretem semmiből sem megvenni a legalsó kategóriát. Inkább választok egy kevésbé hangzatos nevű márkából, mint egy olyat, ami esetében hozzá lehet számolni még a márkanév megfizetését is.
Ettől függetlenül Shimano pálcáim vannak. Két Beast Mastert nyúzok már vagy 3-4 éve, és semmi gondom vele. Inkább úgy vagyok a vásárlással, hogy várok fél évet, és inkább megveszem később az eggyel jobb kategóriát, mint hogy később azon törjem a fejem, hogy kinek passzolom el a botot, mert nem tetszik. Ebben az esetben buksz az eladott boton, plusz még megveheted a drágábbikat, ergo többszörösen fizeted meg az árát.
Azt hozzá kell még tenni, hogy szubjektív dolog, hogy kinek mi az ami tetszik. Én nem akarok megsérteni senkit, de nekem az Alivio egyszerűen nem jön be. Más kérdés, hogy ki mennyit használ egy botot. Ha havonta kétszer fél napot használod, akkor az is jó választás lehet, de ha annyit mint én, akkor célszerű megvenni a jobbikat. Igaz hogy én nagyker áron vettem őket, és nem csalódtam benne.
Ha erre nincs lehetőséged, akkor egy másik alternatíva: vedd meg használtan. Jó áron, és állapotban hozzá lehet jutni cuccokhoz használtan is, persze azért nem árt az óvatosság, de az eredeti ár töredékéért meg lehet venni egy jobb cuccot.
Nem akarok senkivel kötözködni, de akármilyen botot a kezembe adsz, simán megdobom vele a 100m-t. Tudom hogy Gáborék tesztelgettek az oldalon ezt-azt, de azért a távolság nagyban függ attól, hogy kinek milyen a dobótechnikája. Sőt igazából csak attól függ, most az 1-2 plussz métert leszámítva. Lehet a kezedben a legjobban összeállított dobóbot, ha nem tudod rendesen használni. Ezt tényleg nem kötözködésnek írtam, de ez nálam nem érv, hogy emiatt vegyek egy akármilyen típusú pálcát.
Ha messzebb akarsz horgászni akkor célszerűbb 3.90-es botot választani, de illik figyelembe venni, hogy ha el is dobsz mondjuk 120m-ig, akkor azt nem árt megetetni, mondjuk erős szélviharban, éjjel ha mondjuk nem lehet behordani stb.

Üdv N

szecsó
2010-02-16 11:32:33
Sziasztok!Köszi Ballack a te véleményedet is.Abban még segíthetnétek hogy mi a véleményetek a három részes botokról mivel rövidebb ezért könnyebben tudnám szállítani.