V.Silverbaits Bojlis Kupa 2011 Mór

2011-08-04 08:47:41 • versenybeszámoló
hozzászólások: 5
 szavazatok: 28

V.Silverbaits Bojlis Kupa 2011 Mór

A verseny végén készítettünk néhány interjút a nyertesekkel és a szervezőkkel...

Szólj hozzá

Kovács Szilárd
2011-08-07 12:03:57
Sziasztok!
Én aktív résztvevője voltam a versenynek mint azt tudjátok, igaz a legrosszabb helyek egyikén, de azért ha megnézitek az eredményt, akkor látjátok, hogy kik fogtak mennyiségben halat.
Azok a helyek mentek, ahol ott volt a hal az időjárási körülmények miatt. Óriási szerencséjük volt ezzel, mert így valóban nem volt szükség olyan nagy mennyiségú etetésre. Ettől függetlenül azt mondom, hogy pl oldódó golyóból a 20-30 kiló még ilyen körülmények között is kevés..................legalábbis szerintem. Pár óra alatt eloldódik és utána már messze nem tartja úgy a halat mint kellene.
Természetesen elismerem a csapatok teljesítményét és nem is akarom senki eredményét lekicsinyelni, de sokan sajnos csak az eredményt nézik és azt nem, hogy a körülmények mennyire játszottak közre annak létrejöttében.
Megnéztem volna, hogy a mi helyünkön mi történik 20-30 kiló bojlival.
Nekünk még így is elfogyott 80 kiló oldódó!!! Igaz sokkal több halat fogtunk mint ami a versenybe számított mert kb 50-60db amur és 30-40db 2 kiló alatti ponty is jött, nem beszélve arról ami belement az akadókba. Ezekkel a jelenségekkel az első tórészletben ülőknek nem kellett megküzdeni.....
Az amurok fárasztás közben kb. 20dkg bojlit hánytak ki!!!!
Az egyik 10 kilós pontyunk kb 1 kilónyi anyagot ürített ki magából mire jöttek mérlegelni.
Tehát felteszem a kérdést, hogy ha 1 hal mondjuk néhány óra alatt megeszik 1 kiló golyót, akkor sok hal 96 óra alatt mennyit??????????
Szerintem ezen azért érdemes elgondolkodni mielőtt bárki is messzemenő következtetéseket vonna le egy speciális helyzetben létrejött eredményből!!!
Remélem senkit nem sértek meg ezzel, nem is ez volt a célom vele és természetesen én is gratuláltam és most is gratulálok az eredményekhez, de azért már ne essünk át a ló túloldalára egyetlen verseny történései alapján.........
Objektíven kell kiértékelni az ilyen dolgokat mert egyébként sok olyan hibába beleeshetünk, ami nem épp pozitív irányban fog eredményt hozni!

Pető György
2011-08-04 19:13:32
Nagyon jó volt a videó és tényleg első osztályú a hang !!!
Látom előttem is írták már ezt a kevés etetőanyag észrevételt, úgy látszik itt is érvényesül a "Kevesebb néha több" elmélet.
Gratula minden versenyzőnek és nektek!

Zsolti
2011-08-04 17:54:38
Azért a pécsiek valamit piszkosul eltaláltak a csalit illetően.Nem lehet véletlen ennyi jó eredmény ilyen minimális etetéssel...

pele79
2011-08-04 17:00:45
Élőben nem volt ilyen jó a hang :(.

K.Péter
2011-08-04 12:39:24
Hali!

Érdekes, hogy már megint nem érvényesült az a sztereotípia, hogy etess egy dombnyit és ezen domb lankája, valamint a meder találkozásánál létrejövő „törést” meghorgászva lehet csak eredményt elérni!
Szerintem jó lenne, ha rá tudnátok venni a versenyzőket, hogy mutassák meg a cuccukon az utolsó 1 métert!
Gábor! Jók az anyagok, amiket küldtél (Én voltam a szentendrei cím madáreleség nélkül), amit ezúton is köszönök! Megyünk lassacskán Palotásra, majd zargatlak golyó ügyben!
Tanács mindenkinek: rákos halas algás (Big Green) motyó főzővizét ne hagyjátok kifutni, mert kegyetlenül ergya, ótvaros, penetráns, családszétválasztó, görény könyörög a receptért…stb szaga lesz, ha odaég!

Üdv! Koller Péter